BEL:  06 - 410 797 30   MAIL:info@bink-beauty.nl ► Neem contact op

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Anti aging behandelingen roosendaal

De lichamelijke effecten van vasten

Vasten is het beste medicijn - het is de dokter die binnen in je zit

Als je darmen vergiftigd zijn, zie je dit vaak aan de huid, deze gaat onzuiverheden vertonen. Omdat je lichaam probeert om de gifstoffen uit te scheiden. Je moet onthouden dat een huid van binnen naar buiten groeit, de buitenkant is een afspiegeling van wat er aan de binnenkant aan de hand is. Je huid staat in direct contact met vitale functies in je lichaam. Veel huidaandoeningen zoals acne, eczeem, psoriasis, rosacea, kunnen symptomen zijn dat er meer problemen in je lichaam zijn. Bewerkte voedingsmiddelen zijn het meest schadelijk voor je darmen. Ze bevatten giftige ingredienten door hun samenstelling. Geraffineerde producten kunnen niet goed verteerd worden door je lichaam. Er zijn wel een heleboel gezonde producten, die kunnen helpen om de connectie tussen de darmen en de huid te herstellen.

Bekijk het het resultaat van juiste voeding en aanvullende supplementen: kies voor oud worden en jong blijven!

Paracelsus

Vasten wordt wel de “wonderkuur” genoemd omdat de lijst van de fysieke toestanden die erdoor worden verbeterd lang en gevarieerd is. Het vaakst genoemd worden allergieën, artritis, meerdere soorten spijsverteringsstoornissen, huidaandoeningen, hart- en vaatziekten en astma. 

Omdat vasten het zelfherstellend vermogen van het lichaam stimuleert kan elke kwaal er door verbeteren.

Vasten maakt energie vrij, dus kan de genezing beginnen

Vasten is een prachtig tegengif voor onze gebruikelijke zelfverwennerij en voor onmatigheid. Er is niets mis met het genieten van ons voedsel. Maar het voortdurend tot ons nemen van onnodig voedsel vormt een belasting voor het lichaam. Als het lichaam meer voedsel moet verwerken dan verdraaglijk en prettig is, zal het lichaam daar onder lijden.

Stel je voor hoe jij zou voelen als je op je werk een enorme taak zou worden opgedragen meer dan je in 8 tot 10 uur per dag aankunt, méér dan wat prettig voelt, en meer dan wat past bij je functieomschrijving (of salarisniveau). Je voelt je onder druk gezet. Maar je WILT je aanpassen. Je MOET je aanpassen. Je moet besluiten nemen. Je pakt de belangrijkste en meest dringende zaken aan, en schuift de dingen die tot later kunnen wachten terzijde.

Dit is hetzelfde wat onze lichamen doen als ze overbelast worden. Ze verplaatsen dingen naar een andere dag. Taken die verschoven kunnen worden zullen verschoven worden. En je lichaam wordt bij iedere maaltijd of snack extra aan het werk gezet. Of je lichaam daar nou wel of niet aan toe is. Daarom is vasten een mooi geschenk dat je aan jezelf kunt geven. Een vakantie voor je vermoeide, overwerkte, en ondergewaardeerde lichaam.

Tijdens vasten vrijwaren we ons systeem van de constante aanval van levensmiddelen. We zijn gewend te denken dat voedsel ons energie gééft. Het kan dus een nieuwe manier van denken worden om te begrijpen hoe het voedsel dat we eten juist energie vráágt. Het verteren, assimileren, en de stofwisseling –al deze activiteiten vragen juist een heleboel van onze energie.

Enkele voordelen van vasten

 • Vertraagt veroudering
 • Betere lichaamshouding
 • Betere weerstand tegen ziekte
 • Beter slapen
 • Gewoonteverandering
 • Je kunt beter plannen maken
 • Mooiere huid
 • Toegenomen creativiteit
 • Dieetveranderingen
 • Ontgifting van medicijnen en andere stoffen
 • Verbeterde zintuigen (gezichtsvermogen, gehoor, smaak)
 • Je krijgt meer inspiratie
 • Toegenomen helderheid (mentaal en emotioneel)
 • Meer energie
 • Je kunt je beter ontspannen
 • Je krijgt meer ideeën
 • Zuivering
 • Vermindering van allergieën
 • Verjonging
 • Je spijsvertering krijgt rust
 • Revitalisatie
 • Een juister gebruik van je wil
 • Spiritueel bewustzijn
 • Gewichtsverlies

  (Van Staying Healthy with Nutrition, door Elson Haas, M.D.)

Schattingen gaan ervan uit dat na een zware maaltijd 65% van onze lichaamsenergie wordt gebruikt door onze spijsverteringsorganen.


Maak je deze energie vrij, dan kan deze worden ingezet voor genezing en herstel. Cellen, weefsel en organen kunnen er door worden ontgift. Daarbij worden zowel lichaamsvreemde als lichaamseigen afvalstoffen, (die ook als giftig kunnen worden beschouwd, en die door je eigen gezonde cellen worden geproduceerd), worden opgeruimd.

Dit is wat het lichaam doet terwijl je vast. Het zal gebruik maken van die periode, en van die energie, om schoonmaakwerkzaamheden uit te voeren. Het overbelaste, overwerkte systeem, dat niet in staat is om met al die gifstoffen om te gaan, heeft alle ongerechtigheden in het weefsel opgeslagen, waar ze later kunnen worden aangepakt. Een van de grote gezondheidsvoordelen van vasten is dat daarmee de gelegenheid wordt gecreëerd om “een inhaalslag” te maken.

Alleen maar vasten hoeft nog geen “genezing” van wat dan ook te betekenen. Wat vasten wel doet is “de omstandigheden scheppen”, of de omgeving te creëren, waarbinnen de genezing plaats kan vinden. Onze lichamen weten hoe ze zichzelf kunnen helen. Het enige wat we daarvoor hoeven te doen is “de doorgang niet te versperren”. En dat heeft betrekking op alle niveaus van ons bestaan. Vasten stelt ons in staat om alle niveaus weer in evenwicht terug te brengen.  Op lichamelijk vlak kan vasten gunstige effecten hebben op chronische degeneratieve ziekte. Vaak betreft dat toestanden waar veel mensen last van hebben en die moeilijk te genezen zijn. (Lees er hier meer over)  Dit is een van de mogelijkheden om de huid te verbeteren, kom langs voor een vrijblijvende intake, zodat we kunnen kijken wat voor u de beste oplossing is.

Schoonheid van binnenuit: klik hier om meer te lezen over lichamelijk welzijn.

Hieronder vindt u een overzicht van onze Anti aging behandelingen. Klik op de link om meer te weten te komen.

Praktijk voor innerlijke schoonheid

Bink & Beauty

Boulevard 55

4701EP Roosendaal

Behandelingen op afspraak!
BEL:  06 - 410 797 30
MAIL: info@bink-beauty.nl
 

bel Ilse Bink voor een vrijblijvende intake

Aanbieding

aanbieding massage

Openingstijden

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag 
Vrijdag
Zaterdag

09:00-18.00
09:00-18:00
09:00-12:00
09:00-18:00
09:00-18:00
12:00-17:00

Gratis parkeren naast de deur!

facebook Volg me op Facebook

Lees onze Privacyverklaring

Bink & Beauty praktijk voor innerlijke schoonheid in Roosendaal

adres bink en beauty voedings-gezondheids-detoxcoach in roosendaalIlse Bink
(praktijk voor innerlijke schoonheid)

Boulevard 55
4701EP Roosendaal

afspraak maken bij de bink en beauty schoonheidsspecialiste in dongenBehandelingen op afspraak!
 
bel bink en beauty schoonheidssalon in dongen bij oosterhoutBEL:  06 - 410 797 30

mail bink en beauty schoonheidssalon in dongen bij oosterhoutMAIL:info@bink-beauty.nl

Nieuwtjes & Kortingen ?

Bij het invullen van onderstaand formulier geeft u akkoord aan Bink & Beauty om de ingevulde gegevens te gebruiken voor onze mailing.