BEL:  06 - 410 797 30   MAIL:info@bink-beauty.nl ► Neem contact op

schoonheidssalon bink en beauty in Roosendaal (logo)

Rosacea? Schoonheidsspecialiste Roosendaal

Rosacea is een vervelende aandoening die veelal bij vrouwen van middelbare leeftijd voor komt. Vrouwen met rosacea hebben een rode huid, veel last van blozen en verwijde haarvaten. Het kan zelfs voorkomen dat men pukkels en puistjes krijgt.

Rosacea gezichtsbehandeling

Hoe wordt Rosacea veroorzaakt?

Hoe Rosacea precies ontstaat is helaas nog onbekend. Mogelijk is de ziekte erfelijk, dit wordt vermoed omdat 40% van de Rosacea patiënten ook een familielid heeft met Rosacea. Het is wel bekend dat bepaalde invloeden de klachten kunnen verergeren, zoals sommige cosmetica en huidverzorgingsproducten, maar ook kou, wind, alcohol gebruik, sommige medicijnen en zonlicht. Rosacea kan prikken, pijnlijk zijn of enorm jeuken. Het is goed te behandelen of te onderdrukken, maar zelden te genezen.

 

Wanneer komt Rosacea vaak voor?

Over het algemeen komt Rosacea vaker voor bij vrouwen dan bij mannen, aan de andere kant hebben mannen vaak wel last van ergere symptomen dan vrouwen. 44% van de mensen met dit verschijnsel ligt tussen de 30 en 40 jaar oud en bij 43% verschijnen de eerste symptomen pas op hun 50e. Vooral gedurende de menopause worden de verschijnelen bij vrouwen erger.

Voeding en Rosacea

Door een voedingsdagboek bij te houden kun je nagaan of en welke voedingsmiddelen de verschijnselen verergeren. Het is niet officieel bewezen, maar vermoedelijk kunnen pittig eten, koolhydraat rijk voedsel, warme dranken en alcohol aanzetters zijn voor deze huidziekte. Ga dus eens bij jezelf na wat de volgende voedingsmiddelen van invloed hebben op jou:

  • Wijn
  • Chocolade
  • Tomaten
  • Cayennepeper
  • Hete saus
  • Gemarineerd vlees
  • Citrusvruchten
  • Kaas
  • Koffie

Er zijn ook producten die de huid juist rustiger maken: Aloe Vera, allantoïne, arnica, Avena Sativa(Haver), Echinacea, Kamille, Centipeda, Cunninghami, Groene Thee, Zoethout, Ranonkel, Rode Klaver, Rode Framboos, Duindoorn en Canadees Wilgenkruid

Maar vermijd ook andere zaken om Rosacea onder controle te krijgen

Vermoeidheid, stress, roken, intensief sporten en zonlicht kunnen ook een negatieve effect hebben op de huid, pas hier dus goed mee op om de Rosacea niet te verergeren. Sommige huidreinigingsmiddelen en medicijnenen kunnen de Rosacea verergeren, pas daarom oom op met producten die de volgende stoffenbevatten: Comedogene ingredienten, harde alcoholen, toverhazelaar (witch hazel), menthol, pepermunt, eucalyptus olie, parfum, zeep, zonnencreme en steroide zalf.

Advies over de behandeling van uw Rosacea

Heeft u last van Rosacea? Dan kunnen wij u daar bij helpen, naast verschillende behandelmethodes hebben wij ook voedingssuplementen. U kunt een afspraak maken voor advies, huid analyse of een behandeling. 

Praktijk voor innerlijke schoonheid

Bink & Beauty

Boulevard 55

4701EP Roosendaal

Behandelingen op afspraak!
BEL:  06 - 410 797 30
MAIL: info@bink-beauty.nl
 

bel Ilse Bink voor een vrijblijvende intake

Aanbieding

aanbieding massage

Openingstijden

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag 
Vrijdag
Zaterdag

09:00-18.00
09:00-18:00
09:00-12:00
09:00-18:00
09:00-18:00
12:00-17:00

Gratis parkeren naast de deur!

facebook Volg me op Facebook

Bink & Beauty praktijk voor innerlijke schoonheid in Roosendaal

adres bink en beauty voedings-gezondheids-detoxcoach in roosendaalIlse Bink
(praktijk voor innerlijke schoonheid)

Boulevard 55
4701EP Roosendaal

afspraak maken bij de bink en beauty schoonheidsspecialiste in dongenBehandelingen op afspraak!
 
bel bink en beauty schoonheidssalon in dongen bij oosterhoutBEL:  06 - 410 797 30

mail bink en beauty schoonheidssalon in dongen bij oosterhoutMAIL:info@bink-beauty.nl

Nieuwtjes & Kortingen ?